Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов остава председател на „Да България“

Христо Иванов
Снимка: Facebook /Христо Иванов

Единственият кандидат за лидер на "Да, България" Христо Иванов остава начело на партията, въпреки подадената от него оставка след парламентарните избори през ноември миналата година. Решението беше взето днес, на Национална конференция на партията, с подкрепата на 692-ма делегати. На гласуването при закрити врата14 са били против преизбирането му, а 42-ма са се въздържали. Част от делегатите присъстваха на конференцията, други се включиха онлайн. След края на конференцията, при обявяването на резултата от вота, преизбраният лидер коментира, че е имало откровена дискусия за проблемите пред партията. По повод представянето на изборите през ноември, Христо Иванов коментира, че формацията не е успяла да реагира „на появата на новия политически играч", в лицето на "Продължаваме Промяната". Иванов изрази надежда за надграждане на коалицията и постигане на максимални резултати в секторите, за които отговаря като правосъдие и електронно управление, както и добра подготовката за местните избори.
По-рано днес Иванов коментира пред медии и смяната на ръководството на "Булгаргаз" и че се надява новото ръководство да успее да вземе мерки, които да се отразят на овладяването на цената на газа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията


Денят на ашурето в Пловдив през 2023 г.

Мюсюлманската общност празнува "Ашуре"

За поредна година в Пловдив пред Джумая джамия отбелязаха "Деня на ашурето“. Домакин е Районното мюфтийство с подкрепата на общината. Жителите и гостите опитаха от вкусния десерт. Публиката бе поздравена от групата за турски народни танци "Ачелия" към..

публикувано на 16.07.24 в 12:24

Синдикатите искат увеличаване на заплатите в държавния сектор с 10 на сто

Най-големият синдикат в страната КНСБ иска в бюджета за 2025 г. да бъде заложено увеличение на всички работни заплати с 10%. По изчисления на КНСБ, това ще струва малко под 900 млн. евро, каза президентът на синдиката Пламен Димитров. Вече е имало..

публикувано на 16.07.24 в 12:21

Продължава гасенето на пожарите в страната, критичната точка е Стара Загора

Периметърът от 12 км на големия пожар северно от Стара Загора е заграден, съобщи областният управител Методи Марков. Към момента има шест огнища. По обяд се очаква концентрация на техника, като в гасенето ще се включат два хеликоптера на армията...

публикувано на 16.07.24 в 08:29