Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов остава председател на „Да България“

Христо Иванов
Снимка: Facebook /Христо Иванов

Единственият кандидат за лидер на "Да, България" Христо Иванов остава начело на партията, въпреки подадената от него оставка след парламентарните избори през ноември миналата година. Решението беше взето днес, на Национална конференция на партията, с подкрепата на 692-ма делегати. На гласуването при закрити врата14 са били против преизбирането му, а 42-ма са се въздържали. Част от делегатите присъстваха на конференцията, други се включиха онлайн. След края на конференцията, при обявяването на резултата от вота, преизбраният лидер коментира, че е имало откровена дискусия за проблемите пред партията. По повод представянето на изборите през ноември, Христо Иванов коментира, че формацията не е успяла да реагира „на появата на новия политически играч", в лицето на "Продължаваме Промяната". Иванов изрази надежда за надграждане на коалицията и постигане на максимални резултати в секторите, за които отговаря като правосъдие и електронно управление, както и добра подготовката за местните избори.
По-рано днес Иванов коментира пред медии и смяната на ръководството на "Булгаргаз" и че се надява новото ръководство да успее да вземе мерки, които да се отразят на овладяването на цената на газа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 15 юли 2024 г.

Началото на седмицата настъпва с Горещниците – най-знойните дни в годината според народните ни поверия. В „България днес“ ще говорим за огъня и водата и всичко, което те означават в нашата култура. След това ще се „разхладим“ с..

публикувано на 15.07.24 в 19:00

В турското посолство в София представиха изложба по повод годишнината от опита за преврат в Турция

По повод осмата годишнина от опита за преврат в Турция, в двора на резиденцията на турския посланик в София беше организирана фото изложба под наслов "15 юли и паметта", предаде БТА. Снимките изобразяват моменти от историческата нощ и последвалите часове...

публикувано на 15.07.24 в 18:46
Калин Стоянов

Армията е готова с хеликоптери и тежка техника да подпомага борбата с пожарите

Към момента няма застрашени населени места и бедстващи граждани въпреки множеството пожари, възникнали на територията на България. Ситуацията постепенно се нормализира, увери вътрешният министър Калин Стоянов пред БНР. Пожарът в Свиленградско продължава...

публикувано на 15.07.24 в 11:59