Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Василев: Минимална заплата от 710 лв. от 1 април

Асен Василев
Снимка: БГНЕС

През т.г. страната ни очаква да получи първите 1,6 млрд. евро по Плана за възстановяване и устойчивост, съобщи пред БНР вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев. Според него преговорите с Европейската комисия по плана не са лесни, но се очаква да получим одобрение до началото на април. Асен Василев каза още, че повишаването на минималната работна заплата на 710 лв. е заложено в проектобюджета от началото на април.

За истината не трябва да се извинявам”. Така Асен Василев отговори на призивите на работодателите да получат извинението му заради думите, че част от тях са некомпетентни. “Ако погледнем продуктивността на труда, България е малко на 50% от средната в ЕС, докато нивото на заплащане е около 26% от средното в ЕС – т.е. производителността на труда значително изпреварва заплащането”, заяви министърът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

400 чуждестранни студенти с временна закрила ще учат в български университети

400 чуждестранни граждани, получили статут на временна закрила в България, ще се обучават в български държавни висши училища през новата академична година. Броят им беше утвърден с решение на правителството. Студентите ще бъдат приети в първи..

публикувано на 28.09.24 в 09:10

Вино се лее в Стара Загора

Над 250 вина участват във Фестивала на виното и културното наследство "Августиада". 12-ото му издание откри дефиле на претендентките за Царица на Августиада, фолклорни групи и сдружението за антични възстановки "Виа Претория", съобщи за БНР Олег..

публикувано на 27.09.24 в 21:05
Есен във Видин

В събота – чудно време, само за разходки

В събота , 28 септември, ще е слънчево, като в сутрешните часове ще има мъгли над Източна България. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 12°. Максималните ще дотигат 29 – 34°, в столицата ще е 30°.  По Черноморието  ще е..

публикувано на 27.09.24 в 19:45