Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цяла България е в тъмночервената зона по заболеваемост от Covid-19

Снимка: covid19.ncipd.org

По данни на Центъра по заразни и паразитни болести, публикувани днес, всички области у нас вече са в тъмночервено. Най-висока е заболеваемостта от Covid-19 в София-град, показват данните към 30 януари – 2549 на сто хиляди души. Следват област Благоевград - 2262 на сто хиляди, Софийска област – 2105 на сто хиляди, област Стара Загора – 2062 на сто хиляди, област Перник – 2001 на сто хиляди, област Бургас – 2000 на сто хиляди.

Най-малко са регистрираните случаи на Covid-19 в област Кърджали - 514 на сто хиляди, и в област Разград – 580 на сто хиляди души.

Най-много са заразените във възрастовата група 40-49 години.

Според картата на епидемичната обстановка по региони, разделена на пет региона според заетостта на леглата за интензивно лечение в болниците, само областите Силистра, Добрич, Варна, Разград, Шумен и Търговище са във втория от общо четири етапа. Предстои регионът да премине в трети етап, в който се намират и останалите четири региона на страната.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50

В София се открива годишната конференция на АБУЧ

Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски преподаватели и експерти в областта на образованието ще вземат участие в годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина ( АБУЧ ) , която се открива в..

публикувано на 22.07.24 в 07:45