Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков отхвърли критиките на президента

Премиерът Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков определи неотдавнашното си посещение в Скопие като „ужасно много закъсняло“. Така той отговори на критиките на президента Румен Радев, че визитата е била прибързана.

Нямаше да понеса да забавя това посещение, ако не искаме Балканите да останат най-бедното, най-корумпираното, най-некоординираното място в Европейския съюз, подходът трябва да бъде сменен“, коментира министър-председателят.

Що се отнася до смяната на ръководството на “Булгаргаз” и думите на президента, че когато се извършват подобни рокади, трябва да се гарантира, че няма да има частни посредници при доставката на синьото гориво, премиерът увери, че това е правилното решение, както и ченяма намерението да връща стари управленски практики.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 31 юли 2024 г.

В „България днес“ на 31 ви срещаме с Кевин Пенев – българското момче от Ню Йорк, който представи достойно страната ни на олимпиадата в Париж. С три преподавателки в училище „Буквар“ в германския град Кобленц говорим и за..

публикувано на 31.07.24 в 19:00

Два шведски самолета отменят френските в гасенето на пожарите

В борбата с огнената стихия в Малешевската планина френските самолети ще бъдат отменени от два шведски самолета, съобщи БТА като цитира ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Обстановката на място остава тежка , а на терена са..

публикувано на 31.07.24 в 17:49

МВР с препоръки към транзитно преминаващите водачи на румънски, гръцки и турски език

От "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция" са изготвени препоръки към транзитно преминаващите водачи на румънски, гръцки и турски език. Традиционно в тази част на годината транзитният трафик през страната ни се засилва, като..

публикувано на 31.07.24 в 14:00