Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се рекламира като спа дестинация на „Експо 2020 Дубай“

Снимка: expo2020dubai.com

Най-много туристи от Румъния, Турция и Германия посещават България в последните две години. Това сочат данните на Министерството на туризма, представени днес на бизнес форум, посветен на балнеологията в България, по време на „Експо 2020 Дубай“. Събитието е част от тематичната седмица “Wellness & Spa“ на световното изложение.

Близо 600 000 румънци са посетили България през 2020 г., а техният брой се е увеличил до 800 000 през 2021 г., посочи Румен Драганов, директор на Института по анализи и прогнози в туризма, като припомни, че България е част от туристическите дестинации с печат за безопасност и хигиена. Презентацията на страната ни премина под названието „България: безопасна и атрактивна туристическа дестинация. Възможности за спа, уелнес и здравен туризъм“.

На форума беше представена и българската платформа за дигитализация на хотели и заведения "ТъчМеню".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Посещенията на чужденци в България през 2023 г. стигнаха нивата от преди Covid-19

Броят на посещенията на чуждестранни граждани в България се е увеличил с 16.0% през 2023 г., като най-голям принос имат посещенията от Турция и Румъния. Това се казва в публикувания днес от БНБ икономически преглед на макроикономическите..

публикувано на 13.05.24 в 20:15

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Експерти дискутират бъдещето на кулинарния туризъм у нас

Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а?  Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме..

публикувано на 07.05.24 в 12:10