Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 10.02.2022 г. - Четвъртък

Очаква се затопляне

Снимка: архив

През нощта ще е предимно ясно. Северозападният вятър ще отслабне още и постепенно ще се ориентира от югозапад. На места в равнинната част от страната за кратко ще се образува мъгла или ниска облачност.

Минималните температури ще  са между минус 3° и 2°, в София около минус 2°. Утре, 10 февруари, ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от югозапад. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София около 11°.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части преди обяд все още силен, север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 2°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Село Гомотарци пази жива паметта и традициите във винопроизводството, но има и немалко проблеми

Видинското село Гомотарци има странна история. Някога е било на друго място, на километри от сегашното. След като страшна чума поразила голяма част от жителите му, оцелелите решили да изгорят къщите си и да търсят ново място за заселване. Избрали..

публикувано на 23.07.24 в 09:35

Българо-сръбски кулинарен проект популяризира "Вкусът на Стара планина"

За кулинарно вдъхновение може да служи видео готварска книга, представяща 50 традиционни рецепти от старопланинските гранични райони в България и Сърбия. Гастрономията на Стара планина е характерна с използването на малък брой съставки, за да се създаде..

публикувано на 23.07.24 в 09:01

Според израелския посланик "Хизбула" и хутите държат 4-ма български заложници

"Хутите държат двама заложници от България. "Хамас" също държи двама заложници от България. Има стъпки, които България – както и всяка друга държава от ЕС – трябва да предприеме, за да предотврати бъдещи нападения и да се бори с терора", заяви посланикът..

публикувано на 23.07.24 в 08:57