Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русенската торта Гараш се нареди сред най-изкусителните десерти в „Taste Atlas”

След признанието на баницата в кулинарната енциклопедия на традиционните ястия от цял свят „TasteAtlas”, русенската торта „Гараш“ последва примера ѝ, но сред най-вкусните шоколадови изкушения в света. 
Според класацията българската шоколадова торта е получила най-висока оценка, но по популярност българският „Гараш“ е на 12-о място от общо 34 десерта. По този показател приза грабна виенската торта „Сахер“, която обаче е девета по оценка на потребителите, следвана от шоколадовото суфле, „Kladdkaka“, „Bolo de brigadeiro“ и др.

Кулинарният атлас издирва традиционни храни, напитки и местни продукти и ги показва на интерактивна карта на света, която съдържа близо 10 000 ястия, над 6 000 локални продукта и повече от 17 хиляди места с традиционна кухня. Енциклопедията е дело на хърватския журналист и блогър Матиа Бабич, който е убеден, че все повече хора искат да опитват местна храна, приготвена от неповторими местни продукти. Като ценител на типичните регионални вкусове и доказали се във времето рецепти, той пътешества по целия свят, за да избира най-вкусните храни и традиционни ресторанти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предводител на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00