Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-голямата българска джамия не може да си плати тока

Новата джамия в Кърджали
Снимка: Снимка: Рейхан Мустафа Ферад

Сметка за ток от 9000 лв. спря климатиците  в новата джамия в Кърджали. Най-големият мюсюлмански храм в страната  от 3000 кв. м. вече  се отоплява само за  петъчната молитва.
От откриването си през септември до декември, сметката за ток на Новата джамия в Кърджали нараства 10 пъти. Това принуди Районното мюфтийство  да въведе драстични икономии, съобщи bTV. В студената джамия днес влизат все  по-малко вярващи, въпреки, че е построена за 1200 богомолци и на тях мюфтийството разчита, за да си плати сметката.
„Изцяло и благодарение на дарителски средства си  плащаме сметките за ток, но не знаем докога  ще издържим“, каза Мюмюн Мустафа - секретар на  Районното мюфтийство.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев: Предците ни завещаха да отстояваме българските национални интереси

Велико Търново е център на тържествата по случай 116-ата годишнина от обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември 1908 година с манифест на княз Фердинанд Първи в църквата "Свети 40 мъченици", а след това обявена и в..

публикувано на 22.09.24 в 09:58

Велощафета Sofia Bike Relay в центъра на София в Деня на независимостта

В днешния Ден на независимостта от 10.00 часа ще се проведе първата по рода си корпоративна колоездачна щафета. Стартът на събитието, наречено Sofia Bike Relay, ще бъде даден пред националния стадион "Васил Левски" в София. Всеки от фирмените..

публикувано на 22.09.24 в 06:35
Димитър Главчев

България участва в Срещата на върха за бъдещето в Ню Йорк

Служебният премиер Димитър Главчев е на визита в САЩ, за да участва в Срещата на върха за бъдещето. Форумът, който се провежда на 22 и 23 септември в Ню Йорк, е основното събитие през т.нар. Седмица на високо равнище на ООН, в която участват държавните и..

публикувано на 22.09.24 в 06:10