Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-голямата българска джамия не може да си плати тока

Новата джамия в Кърджали
Снимка: Снимка: Рейхан Мустафа Ферад

Сметка за ток от 9000 лв. спря климатиците  в новата джамия в Кърджали. Най-големият мюсюлмански храм в страната  от 3000 кв. м. вече  се отоплява само за  петъчната молитва.
От откриването си през септември до декември, сметката за ток на Новата джамия в Кърджали нараства 10 пъти. Това принуди Районното мюфтийство  да въведе драстични икономии, съобщи bTV. В студената джамия днес влизат все  по-малко вярващи, въпреки, че е построена за 1200 богомолци и на тях мюфтийството разчита, за да си плати сметката.
„Изцяло и благодарение на дарителски средства си  плащаме сметките за ток, но не знаем докога  ще издържим“, каза Мюмюн Мустафа - секретар на  Районното мюфтийство.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и гореща неделя с температури до 39°

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. В неделя, 23 юни, ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд над планинските райони главно в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и..

публикувано на 22.06.24 в 19:05
Таратор

Българската кухня влезе в топ 15 на Европа

Българската кухня е класирана на 14-то място от всички национални кухни в Европа в престижната класация на специализирания кулинарен сайт TasteAtlas, предаде БНР Варна. Класацията се прави всяка година на база оценката от страна на потребителите на..

публикувано на 22.06.24 в 17:11

"Чукан боб с коприва и хоро се извива" в Черни Осъм

Шестият кулинарно-фолклорен фестивал "Чукан боб с коприва и хоро се извива" в троянското село Черни Осъм събра множество любители на фолклора и традиционните ястия от цялата страна, предаде БТА. Организатор на събитието е местното читалище „Знание – 1906..

публикувано на 22.06.24 в 15:27