Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„К’во става в тази държава“ питат „Керана и космонавтите“

Снимка: bgma.bg

„Керана и космонавтите“ е сравнително нова група, с присъствие и на фестивалните, и на клубните сцени у нас. Керана е артистичен псевдоним на вокалистката, а „космонавтите“ са Павeл Видов на китара, Елена Илчева на бас, Преслав Пеев и Николай Бобчев на саксофон, Димитър Пенчев барабани и Стоил (Стю) Иванов, който влиза в различни роли, затова го изписват като +1. Музиката им е динамична смесица от реге, ска, пънк, фънк, хип-хоп. Миналата година групата представи своя албум „Урса майнър“, от който е песента „К’во става“. Музиката и аранжиментът са дело на всички от групата, а текстът е на Керана. В него се разказва за ежедневието на много наши млади съвременници: „От понеделник до петък работя прилежно, кътам парички за нещо надеждно – нова кола...“

Разбира се, в сивотата има и кратки „прескачания“ до морето, телевизия вечер за „изключване на главата“, музика с високи децибели, и – преди всичко – въпросите, които си задават много хора: „К’во става в тази държава? Дали да наблюдавам, или да заминавам? Нещо ново да открия или да се опитам още малко да се свия?“


Редактор: Албена Безовска



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Средновековни църкви отварят врати за музикалния фестивал Arbanassi Summer Music

За четиринайсета година камерна музика ще звучи в средновековните църкви-музеи “Св. Архангели Михаил и Гавраил” и “Св. Георги” в архитектурния резерват Арбанаси. От днес до 12 юли сред прекрасната акустика на храмовете музиканти от Белгия,..

публикувано на 07.07.24 в 06:00

"Направен за мен" – заявка за летен хит на Елия Тодорова

" Направен за мен " е третият авторски сингъл на младата и талантлива певица Елия Тодорова, а самата тя го определя като най-динамичния в репертоара си. Успешните два проекта – " Облак " и " Малини "  ѝ донесоха популярност като солова..

публикувано на 05.07.24 в 10:15

Летните вечери в София стават още по-романтични – започва A to JazZ

Едно от най-очакваните културни събития в лятна София започва днес. За 13-а година фестивалът A to JazZ ще преобрази Южния парк 2 в споделена, творческа и екосъобразна културна градска сцена. Меломаните в столичния град ще бъдат..

публикувано на 04.07.24 в 05:15