Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейската прокуратура разкри злоупотреби с евросредства в България

Снимка: eppo.europa.eu

По разследване на Европейската прокуратура за злоупотреба с европейски средства, на 15 февруари в България са били задържани за 24 часа четирима души, съобщава Европейската прокуратура, цитирана от БНТ. Става дума за организирана престъпна група, разследвана през декември миналата година от Специализираната прокуратура.

Полицаи от ГДБОП са претърсили домове и офиси в Пловдив – иззети са голямо количество документи, около 11 000 евро в брой, компютърни сървъри и телефони. Няколко лица са заподозрени в предоставяне на невярна информация за получаване на европейски средства от Европейския социален фонд, както и по мярка „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последици от пандемията COVID-19”. Точният размер на щетите за бюджета на ЕС все още се оценява и не са повдигнати обвинения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

България иска от Скопие връщане към договора за добросъседство от 2017 г.

"Обсъдихме, как НАТО да стане по по-силен, залагайки на колективното, като същевременно бъде усилена отбраната на всяка страна член", заяви служебният премиер Димитър Главчев. Той добави, че в дискусиите във Вашингтон на срещата на върха по повод 75-тата..

публикувано на 11.07.24 в 08:54
Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20