Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловиха сирийски бежанци укрити в турски автобус

Снимка: БГНЕС

25 сирийски бежанци са заловени при опит да влязат незаконно в България, укрити в тайници на турски пътнически автобус, съобщи Апелативна прокуратура в Пловдив. Машината пътуваща по редовна линия България - Турция е спряна на граничен пункт "Капитан Андреево". При проверка в различни ниши и кухини по шасито са открити 17 мъже, 4 жени и 4 юноши. Всички са граждани на Сирия, без документи за самоличност. Установено е, че каналджия в Турция наел 27 годишният турски шофьор Е.Й. да превози мигрантите срещу заплащане. Сирийците твърдят, че всеки е заплатил по 1000 евро на каналджията, за да стигнат до България. Е.Й. е задържан за 72 часа в Свиленград. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50

В София се открива годишната конференция на АБУЧ

Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски преподаватели и експерти в областта на образованието ще вземат участие в годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина ( АБУЧ ) , която се открива в..

публикувано на 22.07.24 в 07:45

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство

В сградата на президентството днес от 11.00 часа президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на..

публикувано на 22.07.24 в 06:10