Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конфликтът Русия-Украйна

НАТО активира план за защита на Източна Европа

Йенс Столтенберг
Снимка: БГНЕС

НАТО засилва военното си присъствие по източния фланг на Алианса чрез разгръщането на допълнителни отбранителни сухопътни, моски и въздушни сили, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той изрази надеждата, че Русия няма да атакува член на Пакта. “Атаката срещу един член на НАТО би означавала атака срещу всички”, подчерта той. По искане на България и на други страни-членки от Източна Европа Северноатлантическият съвет се съгласи да започнат разговори по чл. 4, предвиждащ спешни консултации при заплаха за териториалната цялост или сигурността на държава от Алианса. Стана ясно също, че войски на Пакта няма да бъдат изпращани в Украйна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България предлага подкрепа за пострадалите украински деца от болницата в Киев

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов предложи деца, преживели ракетния удар на 8 юли 2024 г. срещу най-голямата многопрофилна детска болница в Украйна, да получат подкрепа за възстановяване и рехабилитация в почивни бази у нас. В..

публикувано на 09.07.24 в 17:45

Български доброволци и полицаи ще оказват помощ на олимпиадата в Париж

Сред подбраните доброволци от цял свят петима българи ще съдействат на спортистите и на публиката по време на олимпийските игри в Париж, съобщи френският посланик в София Жоел Мейер. В интервю за в-к "Дневник“ той допълва, че 35 български полицаи ще..

публикувано на 09.07.24 в 15:10

Остава в сила жълтият код за опасни горещини над цялата страна

Във вторник  ще е слънчево и горещо със слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 17° и 22°, в София 17°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 33°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен север-североизточен бриз...

публикувано на 08.07.24 в 19:30