Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конфликтът в Украйна

Продължава евакуацията на българи от Украйна

Автобус от редовната линия Одеса - Варна - София преминава границата при Дуранкулак

Външно министерство полага всички усилия за осигуряване на безопасен коридор за извеждане на българите от Киев. Посолството там е в постоянен контакт с българските граждани. След вдигната забрана за движение от Одеса за България са тръгнали нови 2-а автобуса със 110 българи. В колоната с полицейски ескорт е и автобус на турското генерално консулство, съобщи говорителят на външното министерство Митко Димитров.

Автобус с 27 българи премина румънския граничен пункт „Исакча“, каза за БНР посланикът в Румъния Радко Влайков. В Исакча 4-има български доброволци са пристигнали от Варна. Те сами са се организирали да посрещат бежанците, съобщи посланикът.

През граничния пункт Дуранкулак в България на 27 февруари са влезли бежанци от Украйна с десетки коли и два автобуса. Единият е от редовната линия Одеса-Варна-София, а другият е на външно министерство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изборния ден в Посолството на България в  Прага

Българите в Чехия и Словакия с надежда, че масов вот би променил нещата в България, а защо не и в Европа

Изборите за български и Европейски парламент в Чехия и Словакия протичат спокойно и добре организирано, като секциите и в двете централноевропейски държави са разположени в българските посолства, съответно в Прага (3 секции)и в Братислава (1 секция)...

публикувано на 09.06.24 в 19:30

Марина Иванова, Париж: Българите тук гласуват информирано и за народни представители, и за евродепутати

Във Френската република са разкрити 15 изборни секции, като сънародниците ни в столицата Париж гласуват в три, разположени в българското посолство. В една от тях първоначалният списък на предварително записалите се да гласуват наброявал едва 10..

публикувано на 09.06.24 в 18:44
Бурса

Мелтун Кадъоглу от Бурса: Гласувах за мир и всички права да се спазват в България

В турския град Бурса живеят много от българските изселници. Мелтун Кадъоглу е един от тях – преди 35 години напуска страната ни, където е завършил Музикална та академия в Пловдив . Бил е диригент на Симфонични оркестри в   Адана и Бурса,..

публикувано на 09.06.24 в 18:10