Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водят се разговори за доставка на български боеприпаси в Украйна

Външния министър Теодора Генчовска
Снимка: mfa.bg

Обсъжда се доставка на български муниции за Украйна, каза за БНР външният министър Теодора Генчовска. Разговорите не са от компетенцията на външно министерство и повече яснота за тях ще има от министерството на отбраната и премиера Кирил Петков на 28 февруари, коментира министърът по повод изявление за водените преговори на украинския посланик в София Виталий Москаленко.

50 българи са блокирани в Москва заради спрените полети между България и Русия. Те ще бъдат настанени в хотел до организирането на наземен транспорт към Латвия или Естония. Продължава работата за изтеглянето на желаещите българи от Киев. При последната евакуация от Одеса заедно с българите пътуват и двама граждани на Северна Македония и един от САЩ. Съдейства се и на други чужди граждани по границата с Румъния. Сред тях са и 20 македонски граждани, допълни Генчовска. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Хасково излагат чудотворната икона "Пресвета Богородица - Златна ябълка"

За втори път тази година в Хасково, Южна България, за православните християни ще бъде изложена за поклонение смятаната за чудотворна икона "Пресвета Богородица - Златна ябълка". Това съобщават от Пловдивската Света митрополия. Светинята ще бъде донесена..

публикувано на 13.08.24 в 07:00

Жълт код за горещини в цялата страна освен по морето, на югозапад е оранжев

Във вторник  ще е слънчево и горещо. По-поносимо ще е по Черноморието, където ще има вятър. Минималните температури ще са между 16° и 22°, в София 16°. Максималните ще са от 32° до 41°, в столицата 35°.  По Черноморието  ще е слънчево, с..

публикувано на 12.08.24 в 19:05
Милан Димитров

Българин е екстрадиран от Гърция в САЩ за търговия с микрочипове с Русия

Партия "Възраждане" започва кампания в подкрепа на сънародника ни Милан Димитров, който е екстрадиран от Гърция в частен затвор в Сан Антонио, САЩ. Това съобщи лидерът на партията Костадин Костадинов на пресконференция, в която участва и братът на Милан..

публикувано на 12.08.24 в 16:53