Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водят се разговори за доставка на български боеприпаси в Украйна

Външния министър Теодора Генчовска
Снимка: mfa.bg

Обсъжда се доставка на български муниции за Украйна, каза за БНР външният министър Теодора Генчовска. Разговорите не са от компетенцията на външно министерство и повече яснота за тях ще има от министерството на отбраната и премиера Кирил Петков на 28 февруари, коментира министърът по повод изявление за водените преговори на украинския посланик в София Виталий Москаленко.

50 българи са блокирани в Москва заради спрените полети между България и Русия. Те ще бъдат настанени в хотел до организирането на наземен транспорт към Латвия или Естония. Продължава работата за изтеглянето на желаещите българи от Киев. При последната евакуация от Одеса заедно с българите пътуват и двама граждани на Северна Македония и един от САЩ. Съдейства се и на други чужди граждани по границата с Румъния. Сред тях са и 20 македонски граждани, допълни Генчовска. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20

В Хераклея Синтика пътуваща изложба привлича вниманието към изчезващи видове

Пътуващата изложбата "Следи от изчезване“ представя изработени от биоматериали отливки на стъпки на застрашени животни в Родопите, които пресъздават действителните им форми и естествените им местообитания, предаде БТА. Експозицията ще гостува в античен..

публикувано на 10.07.24 в 08:10

Основният ремонт на Дунав мост при Русе вече е в ход

От 10 юли започва основният ремонт на Дунав мост при Русе, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Строителните работи ще се извършват ежедневно през светлата част от денонощието, по 10-12 часа на ден, според спецификата на изпълняваните дейности, като..

публикувано на 10.07.24 в 07:30