Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР с предупреждение до българите в район Одеса

БДЖ с безплатен транспорт за украинските бежанци

Снимка: БГНЕС

Министерство на външните работи препоръчва на всички български граждани, намиращи се на територията на окръг Одеса, да останат по домовете си или да потърсят най-близкото бомбоубежище. Заради информация на съюзнически служби се препоръчва на всички български граждани да не излизат след 10 часа на 2-ри март.

Българските държавни железници /БДЖ/ осигуряват безплатен превоз на територията на България на пристигащите от Украйна. Всеки дошъл у нас украински гражданин може да се снабди с билет за пътуване с влак по желан от него маршрут срещу представяне на редовен документ за самоличност, с който е преминал границата, пред служителите на билетните каси или превозния персонал във влака.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Три български формации ще танцуват в Международната седмица на културата в Тюбинген

Фолклорният танцов клуб “Жарава” към българското училище “Родна Реч” в Тюбинген и народният хор “Искрици” ще участват в Международната седмица на културата в германския град, съобщиха от учебното заведение. В събитието, което ще се проведе на 28..

публикувано на 24.09.24 в 13:16
Среща между служебния външен министър Иван Кондов и вицепремиера на Молдова и външен министър Михай Попшой

Българската общност в Молдова е градивен елемент в двустранните отношения

В Ню Йорк на 79-та сесия на Общото събрание на ООН служебният външен министър Иван Кондов разговаря със своя колега от Молдова Михай Попшой, който е и вицепремиер на страната. „Голямата българска общност в Молдова е ключов градивен елемент на нашите..

публикувано на 23.09.24 в 12:37

Премиерът присъства на прием в Ню Йорк за Деня на българската независимост

Прием по случай Деня на независимостта бе организиран в българското консулство в Ню Йорк. Официални гости бяха служебният премиер Димитър Главчев и служебният външен министър Иван Кондов. Главчев поздрави българските граждани за празника и изрази..

публикувано на 23.09.24 в 09:34