Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-високи цени на електроенергията, ако “Газпром” спре доставките към Европа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Според енергийния министър Александър Николов евентуално спиране на доставките от „Газпром“ към Европа ще се отрази косвено на цените на синьото гориво и у нас. “Това ще означава драстично повишаване на цените на електроенергията в Европа, а България като балансьор на целия регион ще пострада индиректно от този ценови тренд”, коментира той. По думите му, заради войната в Украйна е възможно да бъде преразгледано затварянето на въглищните централи. Александър Николов каза още, че се очаква да бъдат предвидени допълнителни енергийни компенсации за бизнеса, който оказва помощ на бежанците от Украйна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Петър Танев

Петър Танев отрече Украйна да е спряла неговото назначаване за посланик в Киев

По неволя бях въвлечен в спор на институционално и политическо ниво, към което нямам отношение. Това каза за bTV дипломатът Петър Танев, за когото се появи информация в медиите, че е бил предложен за посланик в Украйна по време на кабинета "Денков -..

публикувано на 25.07.24 в 10:06

За Олимпийските игри с любов и гордост по български

Броени дни ни делят от началото на XXXIII Летни олимпийски игри. За трети път в модерната ни история и точно век след последното домакинство най-значимият спортен форум отново ще се проведе във френската столица Париж и родно място на "бащата" на..

публикувано на 25.07.24 в 09:25

Пожарът в граничната планина Славянка бе спрян на българска територия

Навлизането на пожара от Гърция в България през билото на граничната планина Славянка бе спряно с усилията на повече от 60 горски служители, пожарникари и военни. Ситуацията продължава да е рискова, защото планината продължава да дими от гръцка страна...

публикувано на 25.07.24 в 08:26