Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надежда Йорданова: Прокуратурата проглежда за шпиони, когато се появят критики към Иван Гешев

Надежда Йорданова
Снимка: БГНЕС

По повод изнесената от главния прокурор Иван Гешев информация за двама руски шпиони, правосъдният министър Надежда Йорданова заяви, че прокуратурата проглежда за наличието и работата им на наша територия или когато се заговори за закриване на Специализираната прокуратура, или когато се повдигат критики към работата на държавния обвинител.

Пред бТВ министърът каза още, че България гарантира безплатна правна помощ и временна закрила за всички бежанци от Украйна. От вчера е активирана и Директивата за временна закрила, което означава, че хората ще могат за една година да пребивават на територията на ЕС и да се ползват с всички права като бежанци. Според Надежда Йорданова има възможност за увеличаване на тази закрила с шест месеца.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В тетевенското село Черни Вит се организира празник на домашните сирена

За четвърта поредна година днес в тетевенското село Черни Вит в Стара планина се организира  празник на домашните сирена, предаде кореспондентът на БНР в Ловеч Пламен Христов. Откриването е в 10 ч.  Освен домашни сирена от цялата страна посетителите..

публикувано на 21.09.24 в 07:10

България се включва в Обща молитва за мир

На 21 септември йога студия от София, Пловдив, Варна, Бургас, Перник, Габрово за първи път присъединява и България към международната инициатива Обща молитва за мир, в която участват популярни личности като Ричард Гиър, Дийпак Чопра, Мадона, политици,..

публикувано на 21.09.24 в 07:00

За празниците идва слънчево време

В събота  ще е без валежи. Облачността над по-голямата част от страната ще намалее до слънчево. Минималните температури ще са между 9° и 16°, в София 9°. Максималните ще са от 20 до 26°, в столицата ще е 20°.  По Черноморието  ще е облачно, но..

публикувано на 20.09.24 в 19:05