Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на финансите търси начини за подпомагане на земеделските производители

Снимка: архив

Финансовата подкрепа за Covid, в сектор „Земеделие“, е увеличена от 72,5 млн. евро на близо 111,5 млн. евро, посочи във Велико Търново заместник-министърът на земеделието Иван Христанов. Той уточни, че предстои да бъде определен справедлив и прозрачен механизъм за разпределението на средствата. Днес, Христанов се срещна с животновъди и земеделски производители във Велико Търново, за да обсъди с тях проблемите в бранша, информира БТА. Пред журналисти, заместник-министърът увери, че има политическа воля за решаването им, но са необходими конкретни стъпки, за да се ликвидират грешките от миналото. Целта на срещите с бранша по региони имат точно такава цел, коментира зам.-министърът. По думите му, има разбиране от Министерството на финансите и оризопроизводителите ще бъдат подпомогнати. Обсъждат се и начини за компенсиране и на животновъдите, овощарите, както и на стопаните на зеленчукови градини и лозови насаждения, каза още той. За понеделник е насрочена среща, на която конкретно ще бъдат обсъдени предложения по наболелите въпроси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Икономист: Заплатите в София са сравними със заплатите в други европейски градове

Стандартът на живот в София и някои по-големи градове в България е висок. Трябва обаче да се отделя повече внимание на регионите в страната, които значително изостават по доходи, каза икономистът Георги Вулджев пред Радио "Фокус". Той напомни, че..

публикувано на 22.07.24 в 16:24

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50