Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Брюксел отложи за четвърти път оценката на Плана за възстановяване

Снимка: архив

Европейската комисия и българското правителство са договорили ново отлагане на оценката на националния ни План за възстановяване и развитие, съобщи говорителката на комисията Веерле Нойц. Крайният срок от предишното трето поред отлагане изтичаше днес, но стана ясно, че оценката остава за 15 април. От Еврокомисията заявиха, че водят конструктивен диалог с нашите власти и са близо до финализирането на работата по документа. След като получи зелена светлина от ЕК, планът на България трябва да бъде одобрен и от финансовите министри на страните от Европейския съюз.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рок легенди от DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT са специални гости на "Фестивала в долината на виното“

На голямата сцена на четвъртото издание на "Midalidare - Rock in the Wine Valley" от 12 до 14 юли, наред с хедлайнърите  DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT ,   участват още 13 банди от чужбина, сред които Axel Rudi Pell, Hammerfall, Beast in Black, The..

публикувано на 12.07.24 в 06:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00

Сървайвър по български или как оцеляват хората от с. Радево

Село Радево се намира в Североизточна България, в община Аксаково, недалеч от морската ни столица Варна. Разстоянието е около 30-40 мин. път с кола. В Радево постоянно има не повече от 60 жители, като повечето са на възраст над 60-70 години, а за..

публикувано на 11.07.24 в 10:25