Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 17.03.2022 г. - Четвъртък

Зимата не бърза да си тръгва

Снимка: БГНЕС

В четвъртък минималните температури ще са от минус 1° до 4°, в София около 1°. През деня ще има значителна облачност с валежи от дъжд. Понижението на температурите в Предбалкана и Лудогорието ще примесва дъжда със сняг. Силен североизточен вятър по Черноморието ще донесе значително понижение на градусите на изток. Максималните температури ще достигнат от 4 до 9°, в крайните югозападни райони до 13°. В столицата се очакват 6°. Заради пренос на въздушни маси от Сахар е възможно облаците на хоризонта да се оцветят от оранжево до кафяво.

В планините ще е облачно с превалявания от сняг. Максималната температура на височина 1200 м. ще е до 1°, на 2000 м. около минус 5°. Има опасност от лавини.  

В петък валежите ще спрат, но температурите ще продължат да намаляват.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Излекувани керкенези и мишелови полетяха на свобода

Десет керкенеза и два обикновени мишелова бяха пуснати на свобода в близост до Кремиковския манастир. “ Освободихме излекувани птици или излюпени от двойки, които не могат да продължат живота си сред природата ”, каза Христина Клисурова от..

публикувано на 17.08.24 в 17:05

Започва българо-американската летателна тренировка “Тракийско лято”

От днес до 29 август на територията на страната ни се провежда ежегодната съвместна българо-американска летателна тренировка “Тракийско лято”. Целта е да се повишат способностите и оперативната съвместимост на летателните екипажи от..

публикувано на 17.08.24 в 11:49

Престрелка с българи на остров Халкидики

В ранните часове в известен плажен бар на гръцкия остров Халкидики е имало кървав бой и стрелба, при които са ранени трима българи. Според гръцките медии единият от мъжете е тежко ранен в гърдите с огнестрелно оръжие, а другите са получили..

публикувано на 17.08.24 в 10:46