Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 17.03.2022 г. - Четвъртък

Зимата не бърза да си тръгва

Снимка: БГНЕС

В четвъртък минималните температури ще са от минус 1° до 4°, в София около 1°. През деня ще има значителна облачност с валежи от дъжд. Понижението на температурите в Предбалкана и Лудогорието ще примесва дъжда със сняг. Силен североизточен вятър по Черноморието ще донесе значително понижение на градусите на изток. Максималните температури ще достигнат от 4 до 9°, в крайните югозападни райони до 13°. В столицата се очакват 6°. Заради пренос на въздушни маси от Сахар е възможно облаците на хоризонта да се оцветят от оранжево до кафяво.

В планините ще е облачно с превалявания от сняг. Максималната температура на височина 1200 м. ще е до 1°, на 2000 м. около минус 5°. Има опасност от лавини.  

В петък валежите ще спрат, но температурите ще продължат да намаляват.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Без тържествена заря на възпоменателния събор на Петрова нива заради опасност от пожари

Тържествената заря проверка за Националния възпоменателен събор, който ще се проведе утре в местността Петрова нива, се отменя със заповед на кмета на общината Илиян Янчев. Причина за решението са продължаващата суша и високите температури – предпоставка..

публикувано на 16.08.24 в 12:33

Министър Владимир Малинов: До 2050 г. трябва да изградим хранилище за погребване на ядрени отпадъци

Няма решение на Министерския съвет за изграждането на хранилище за погребване на ядрени отпадъци у нас, нито са избрани терени, съобщи служебният енергиен министър Владимир Малинов на изслушване в Народното събрание. Правени са само предварителни..

публикувано на 16.08.24 в 12:29

МВнР препоръча на българите да не пътуват до Япония заради мощен тайфун

Министерството на външните работи призова българите, живеещи в Япония или планиращи пътуване до страната, да се въздържат от пътувания там през следващите два дни заради мощния тайфун “Ампил”. От институцията съветват също да се спазват препоръките на..

публикувано на 16.08.24 в 09:33