Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антивоенен протест събра стотици българи в София

Протест на ПП "Възраждане" пред министерство на отбраната , заради посещението на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин.
Снимка: БГНЕС

С възгласи „НАТО вън!“ и „Не на войната!“ стотици българи изразиха пред Министерството на отбраната позицията си за неутралитет на България по отношение на войната в Украйна. На протеста, организиран от партия „Възраждане“, освен привърженици на националистите присъстваха и много българи, които категорично се обявиха срещу въвличането на страната ни във военния конфликт. Антивоенната демонстрация, която започна пред Министерството на отбраната, се премести пред сградата на Министерския съвет, където се състоя срещата на премиера Кирил Петков и американския министър по отбраната Лойд Остин. Пред множеството, лидерът на „Възраждане“ категорично подчерта, че партията му няма да допусне „чужди държави да се разпореждат“ със съдбите на българите. По думите на Костадиов, България има една единствена роля в конфликта между Украйна и Русия и тя е посредническата. Той посочи, че България  играе основно ролята на американска пешка на голямата шахматна дъска и това е изключително унизително.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Село Воден след пожара

Пожари, хора, държава...

Горещини, силен вятър, огнен ад. На това стана свидетел и България в последните дни. Изпепелени къщи, погубени домашни и диви животни, унищожена реколта, осакатена природа…  И човешка мъка след огъня. „Аз съм на 66 години. В тази къща съм..

публикувано на 19.07.24 в 00:10

Учители по български език от девет държави – на практикум у нас

Практикум на тема "Учителят зад граница между „възрожденските“ предизвикателства и методическите решения" събра в къщата-музей "Христо Г. Данов" в Пловдив преподаватели по български език и литература от България, Ирландия, Великобритания, Румъния,..

публикувано на 18.07.24 в 19:42

Комисията по бюджет и финанси задължи служебното правителство да осигури нужната помощ за пострадалите от пожарите

Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие решение, с което задължава Министерски съвет незабавно да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите лица, предаде БТА. Министерски съвет..

публикувано на 18.07.24 в 18:16