Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас работят четири пункта за временни удостоверения на украински бежанци

В Бургас мобилен екип на Агенцията за бежанците започна регистрация на търсещите подслон у нас украински бежанци - 5 март 2022 г.
Снимка: БГНЕС

От 21 март, в Бургас започват работа четири пункта за издаване на удостоверения за временна закрила на украински граждани. Те се намират в сградата на Морската гара в Бургас, където се намира Областният кризисен център. Пунктовете ще се обслужват от полицейски служители и ще подпомагат дейността на Държавната агенция за бежанците, съобщава  областната дирекция на МВР. До края на седмицата поетапно

ще бъдат разкрити подобни пунктове и в полицейските управления в Несебър, Поморие, Созопол и Приморско. При необходимост, ОД на МВР-Бургас има готовност да разкрие пунктове и в останалите общини в областта

Областният кризисен център в Морската гара в Бургас работи от 9:00 до 18:00 часа всеки ден.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37