Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

За по-малко от месец България е посрещнала над 100 000 украинци

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 20 са местата в страната, където се издават регистрационни карти за временна закрила на бежанците от Украйна. Освен на граничните пунктове в Русе и Дуранкулак документът може да бъде получен на ЖП гара София и в районните управления на вътрешното министерство в Несебър, Поморие, Бургас, Свиленград, Благоевград. Картата с новите места се обновява непрекъснато на правителствения сайт.

В България са влезли над 100 000 украинци. Близо 50 000 са останали. Около 1500 имат временна закрила, над 700 са потърсили международна закрила и още толкова са регистрирани в Държавната агенция за бежанците. Над 25 000  са получили подпомогнат от държавата подслон.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59