Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Българските зимни курорти са посрещнали два пъти повече туристи

Снимка: БГНЕС

Независимо от мрачните прогнози, високите цени на тока и войната в Украйна, зимният туристически сезон в България е успешен, сочи Единната система за туристическа информация на Министерството на туризма.

В хотелите за декември и януари са почивали 556 667 гости или два пъти повече спрямо година по-рано. Върнаха се британските туристи и израелците. Но посещаемостта е все още 67% от тази в предпандемичния период. 

Най-важен за хотелиерите остава българският пазар. Следващи по важност са туристите от Гърция, Румъния, Турция, Великобритания, Италия, Германия, Русия и Северна Македония. Поради голямата снежна покривка курортите и пистите ще работят до 10-и, а е възможно да удължат сезона и до 17-и април.


Още от категорията

На планина вместо на море – защо да изберем почивката в Троянския Балкан това лято

През месец май община Троян е отчела силно туристическо присъствие. Съдейки по предварителните резервации, в идните месеци в Троянския Балкан се очаква още по голямо наплив, научаваме от Даря Заричинова – представител на Регионално туристическо сдружение..

обновено на 20.06.22 в 11:54

Рибен фестивал в Бургас привлича изкушените от морските вкусотии

Ако планирате уикенд край морето, можете да посетите Южното Черноморие и да се включите във Фестивала на рибата. Домакин е Културно-туристическият комплекс „Ченгене скеле“ в близост до Бургас на 17 и 18 юни. Участниците в събитието ще..

публикувано на 17.06.22 в 07:10

Полети София – Бургас започва от 17 юни националният ни превозвач

От 17 юни националният превозвач "България Еър" стартира сезонни полети по линията София – Бургас. Полети ще се изпълняват три пъти в седмицата, а от 25 юни – ежедневно. Въпреки отпадането на противоепидемичните мерки на национално ниво, от компанията..

публикувано на 08.06.22 в 05:05