Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата ще призове на разпит премиера Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов

| обновено на 22.03.22 в 17:48
Снимка: БГНЕС

Всички разпитани от разследващи полицаи по делото срещу бившия премиер Бойко Борисов, неговия пиар Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов ще бъдат разпитани и от следовател, става ясно от съобщение на прокуратурата. Това означава, че освен тях, показания ще дава и премиерът Кирил Петков, който беше свидетел на службите на МВР при акцията, извършена по неотложност на 17 март.

На разпит се очаква да бъдат призовани също вицепремиерът Асен Василев и вътрешният министър Бойко Рашков, тъй като са били в течение на делото. Не става ясно обаче дали показания ще дава намиращият се в Дубай бизнесмен Васил Божков, заради чиито твърдения за изнудване Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани за 24 часа.

От Софийската градска прокуратура уточняват, че ако в хода на разследването се съберат достатъчно доказателства за виновността на определено лице или лица, ще бъдат повдигнати обвинения.

По-късно СГП публикува на фейсбук страницата си съобщение, че до момента не са представени доказателства да е имало упражнено неправомерно въздействие и принуда спрямо Васил Божков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05

България днес - 22 юли 2024 г.

В „България днес“ на 22 юли слушайте репортаж от първия ден на годишната среща на Асоциацията на българските училища зад граница.  Украинският фотограф Олександър Барон говори за изкуството, бесарабските българи и войната, а д-р Филип Петрунов – за..

публикувано на 22.07.24 в 19:00

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34