Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова: Има тенденция българската прокуратура да бъде заменена с европейската

Снимка: архив

“От два дни като че ли има едно движение българската прокуратура да бъде заменена с европейската - виждате от снощи съобщението на Европейската прокуратура да работи по-тясно с българското правителство, което не е добре“, каза вицепрезидентът Илияна Йотова след поклонение в София за Деня на Тракия. Тя се позова на информацията, че Европейската прокуратура разследва девет български компании, заподозрени в измами с цел получаването на средства от ЕС. Илияна Йотова определи като “тежка диагноза” факта, че няма пресечни точки в работата на МВР и на прокуратурата, визирайки арестите на бившия премиер Бойко Борисов, неговия пиар Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов.

Що се отнася до решението Европейската комисия да преговаря с “Газпром” от името на всички страни членки, вицепрезидентът коментира, че идеята за общи доставки на природен газ за Европа е от 2014 г., когато Русия анексира Крим. Илияна Йотова каза още, че е доволна от първите сто дни на правителството и не вижда пропукване в коалицията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50

В София се открива годишната конференция на АБУЧ

Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски преподаватели и експерти в областта на образованието ще вземат участие в годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина ( АБУЧ ) , която се открива в..

публикувано на 22.07.24 в 07:45

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство

В сградата на президентството днес от 11.00 часа президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на..

публикувано на 22.07.24 в 06:10