Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рок музиканти пеят днес в столицата в солидарност с Украйна

Голям благотворителен концерт под надслов “Солидарност с Украйна. С вас сме!” ще се състои днес следобед на столичния площад “Княз Александър Батенберг“. Сцената ще бъде изградена върху мястото, на което някога се е издигал мавзолеят на Георги Димитров. Инициатор на събитието е Васко Кръпката – лице на първите демократични митинги, а към него ще се присъединят много български рок музиканти, писатели, артисти и интелектуалци, които чрез силата на изкуството ще изразят своята позиция. Очаква се на площада да излязат и двама украинци – саксофонистът Ярослав Кмитко и китаристът Павло. На място ще има разположени кутии, в които ще се събират дарения за украинските бежанци. Средства могат да бъдат превеждани и по банков път:

Фондация „За Доброто“:
IBAN (BGN): BG08RZBB91551014249388
Титуляр: Фондация „За Доброто“
Основание: подкрепа за Украйна.

Ситуационен център „Отворени врати за Украйна“
IBAN BG88 UBBS 8002 1024 6395 50
Основание: подкрепа за Украйна

 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Награждаване във Велдховен

Нционалният ни отбор по информатика – с отлично представяне на олимпиадата за момичета в Нидерландия

С три медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета, провела се от 21 до 27 юли 2024 г. Във Велдховен, Нидерландия, информира ръководителят на отбора Румен Михов...

публикувано на 27.07.24 в 19:50

Слънчева неделя с лек ветрец

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 31° и 36°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части –..

публикувано на 27.07.24 в 19:05
Кметът на София Васил Терзиев

Кметът на София е амбициран да превърне столицата в град с нулеви емисии до 2030 г.

Една от амбициозните ни цели е София да бъде град с нулеви нетни емисии до 2030 г. Това обяви столичният кмет Васил Терзиев на откриването на 61-вата сесията на Междуправителствителствения панел по изменение на климата (IPCC). София е домакин на форума от..

публикувано на 27.07.24 в 12:25