Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чужди посланици осъдиха призиви за насилие на български депутат

Елена Гунчева в НС
Снимка: БГНЕС

Посланиците на САЩ, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и Обединеното кралство у нас се присъединиха към своите колеги от ЕС, осъдили призивите за насилие, изразени в публикация на депутата от “Възраждане” Елена Гунчева. В нея тя написа, че Русия разполага с оръжия, с които може да улучи Министерския съвет, ако правителството реши да изпрати военна помощ на Украйна. “Можем да им пратим и линк с координатите на Мустафата (бел. ред. Херо Мустафа – посланик на САЩ у нас)”, добавя тя.

Посланиците заявяват, че такива заплахи не могат да бъдат оправдани и застават заедно с ясното убеждение, че речта на омразата няма място в нашите общества, се казва в съобщение на посолството на САЩ.

Председателят на НС Никола Минчев също осъди думите на депутата, припомняйки, че според чл. 29 на Виенската конвенция всички депутати дължат уважение на висшите държавни представители, както и на дипломатите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ОБНОВЕНА: Подпалиха се складове за фойерверки край Елин Пелин, разпоредена е незабавна евакуация

Между град Елин Пелин и село Елин Пелин избухна пожар в склад за фойерверки, предаде БТА. В резултат на експлозията двама души – мъж и жена са с изгаряния трета степен и опасност за живота. Разпоредена е незабавна евакуация за жителите на село..

публикувано на 25.07.24 в 20:55

Времето се стабилизира, над Източна и Централна България отново ще превали

В петък  сутринта облачността над източната половина от страната ще се разкъсва и намалява, но след обяд отново ще се заоблачи и на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 16° и 22°, в София 16°. Максималните ще са от 27° до 32°,..

публикувано на 25.07.24 в 19:05

България днес - 25 юли 2024 г.

На 25 юли в „България днес“ в контекста на небивалите горещини и бушуващата в страната огнена стихия ви предлагаме две екологични теми – разговаряме с Тома Белев, бивш заместник министър на екологията и директор на..

публикувано на 25.07.24 в 19:00