Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кучета-терапевти помагат на децата в столично училище

Снимка: viewsofia.com

Едно софийско училище приложи любопитна стратегия в помощ на учениците при адаптацията им към училищната среда след двете тежки за образователната система и психиката им години на пандемия от Covid-19. Четири осиновени кучета – Лале, Алма, Марио и Джак, зарадваха децата в училище „Цар Симеон Велики”, в район Банкя, и събудиха положителни емоции в сърцата им.

Бяха засегнати и много от важните теми, свързани с проблемите с бездомните кучета у нас, както и каква трябва да бъде реакцията на децата при среща с такива. А отзивите на учениците бяха предвидими – те се надяват общуването с четириногите приятели да се превърнат в традиция.


Подобни срещи, ще повлияят благоприятно и на резултатите на децата по време на час – обосновават нетрадиционна проява от ръководството на училището. Едно от следващите планирани гостувания на „кучетата-терапевти” е със специален акцент върху взаимодействието им с деца със специални образователни потребности.

На 15 и 16 април пък предстои Великденски благотворителен базар, на който учениците ще продават ръчно изработени от тях сувенири и картички. Средствата, събрани по време на инициативата, ще бъдат дарени на неправителствената организация „Бандата на 1500-те“, които не спират да променят живота на четириногите си приятели от приютите в Сеславци, Горни Богров и Слатина вече 6 години. Благодарение на тях, вече над 1500 животни са намерили своя нов дом.

Съставил: Йоан Колев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15