Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Петър Байков потапя зрителите в ново филмово приключение

Снимка: личен архив

Младата звезда на дублажа у нас, актьорът Петър Байков предизвика сам себе си, впускайки се в работа по екранизацията на романа на английския писател Джон Бъниан „Напредъкът на поклонника“.  Една от най-популярните истории на всички времена, която звучи изключително актуално именно днес, оживява по уникален начин чрез анимацията и множеството гласови актьорски превъплъщения на Петър. 

Сюжетът: За да спаси семейството си и жителите на своя град от предстояща война и разруха, Християн е принуден да избяга и да тръгне сам на дълго и  опасно пътешествие към тайнствено царство, което е изпълнено с ценни уроци, които научаваме неусетно.

Продукцията е американско-български пълнометражен анимационен филм. В проекта Петър Байков влиза освен с цялата си работа като актьор по дублажа, като изиграва всички роли с различни гласове, но и като режисьор, и продуцент. Заглавието на лентата, която излиза на екран на 8 април, е „Пътешественикът: с гласа на Петър Байков“.

„Когато американските продуценти се свързаха с мен за озвучаването на филма почувствах, че това е моя мисия, защото посланието, което носи той, е много силно – да бъдем духовни и по-вдъхновени от живота. Филмът за мен е път към доброто“ – признава Байков в интервю за БНР „Хр.Ботев“ Пътешественикът: с гласа на Петър Байков

Съставил: Йоан Колев

Още от категорията

Джанет Чавдарова рисува щастието в своите картини

Ако в картината на краткия ти досега живот присъстват сиви, приглушени тонове, се случва да заставаш на огряно от слънчевите лъчи място и с притворени очи да черпиш от изобилието. Тогава – подобно на струящата светлина, от която има за всички, се раждат..

публикувано на 02.08.22 в 11:45

Архитект Ая Иринкова, която прави Лондон още по-красиво място за живеене

“Успехът ти няма да се определя от твоя пол или от етническата ти принадлежност, а само от хоризонта на твоите мечти и упорития труд за тяхното постигане“- това послание, под формата на пощенска картичка, към самата себе си пише за проект на BBC Arts..

публикувано на 30.07.22 в 09:10
Марк Потс, Балчик, 2018 г.

Марк Потс – един американец, влюбен в Шумен

"Оттук започва България" – се пее в химна на град Шумен , написан от журналиста Хачо Мисакян. Днес ще ви разкажем за един американец, за когото градът е не само началото, а цялата любов, която човек може да изпита към България и да..

публикувано на 22.07.22 в 14:15