Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Байков потапя зрителите в ново филмово приключение

Снимка: личен архив

Младата звезда на дублажа у нас, актьорът Петър Байков предизвика сам себе си, впускайки се в работа по екранизацията на романа на английския писател Джон Бъниан „Напредъкът на поклонника“.  Една от най-популярните истории на всички времена, която звучи изключително актуално именно днес, оживява по уникален начин чрез анимацията и множеството гласови актьорски превъплъщения на Петър. 

Сюжетът: За да спаси семейството си и жителите на своя град от предстояща война и разруха, Християн е принуден да избяга и да тръгне сам на дълго и  опасно пътешествие към тайнствено царство, което е изпълнено с ценни уроци, които научаваме неусетно.

Продукцията е американско-български пълнометражен анимационен филм. В проекта Петър Байков влиза освен с цялата си работа като актьор по дублажа, като изиграва всички роли с различни гласове, но и като режисьор, и продуцент. Заглавието на лентата, която излиза на екран на 8 април, е „Пътешественикът: с гласа на Петър Байков“.

„Когато американските продуценти се свързаха с мен за озвучаването на филма почувствах, че това е моя мисия, защото посланието, което носи той, е много силно – да бъдем духовни и по-вдъхновени от живота. Филмът за мен е път към доброто“ – признава Байков в интервю за БНР „Хр.Ботев“ Пътешественикът: с гласа на Петър Байков

Съставил: Йоан Колев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Актьорът Ицко Финци на 91 – живот, който продължава да изненадва всеки ден

На 25 април е роден Ицхак Финци, част от т.нар. "златно поколение" български актьори. За своя 91-годишен земен път Ицко Финци, чертае трайна диря в българския театрален, филмов и културен живот. Роден е в София, но родът му произхожда от..

публикувано на 25.04.24 в 05:10

Разходка из шоколадовото царство на Михаела Кътева

Всяко дете мечтае да има цялото време на света, в което да играе и да се радва на купища от сладки изкушения. Едно от най-любимите, разбира се, е Негово величество Шоколадът. Първи сведения за появата му се откриват още 2000 години преди Новата ера,..

публикувано на 24.04.24 в 11:45

Цвети и нейните "щастливи" биволи от породата българска мурра

Тя е красива, стройна, млада и образована. Притежава всички качества за успешна кариера на модния подиум или в рекламния бизнес! Но избира да отглежда … биволи на село. Цветелина Недкова завършва с отличие висшето си образование в специалностите..

публикувано на 16.04.24 в 10:05