Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летище Варна очарова посетителите с виртуална разходка по морското дъно

Снимка: Летище Варна

Докосването до потънали артефакти вече възможно, благодарение на двете нови интерактивни изложби на Детския научен център „Музейко“, които днес бяха открити на Летище Варна, информира БТА.



Разходката по морското дъно ще се осъществява с очила за виртуална реалност, в рамките на изложбата „Изгубените светове“.
Тя разказва за най-голямата експедиция, правена в Черно море, когато с помощта на съвременните технологии са открити повече от 60 потънали кораба, най-старият от които е от 4-5 век пр. Хр.



Другата изложба „Еврика“ е посветена на най-сериозните открития през вековете
, променили живота на човечеството. Тя представя интерактивни експонати, като всяка от 20-те инсталации може да бъде изпробвана от посетителите.

Откриването на двете пътуващи изложби на „Музейко“ е само началото на инициативите на управата на варненското летище за тази година, което се стреми да превърне залите си в притегателно място не само за туристите, но и за жителите на морската ни столица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили на парад в Бургас

XVII парад на класически автомобили и мотоциклети ще се проведе в Приморския парк в Бургас в събота, от 10 до 14,30 ч. Над 150 колекционери от Бургас и страната ще се включат в него, каза за БНР Бургас Димо Джамбазов, председател на Сдружение авто..

публикувано на 05.07.24 в 17:15

Мотористи се събират на събор край пещерата Леденика

От 5 до 7 юли поляните край пещерата Леденика до Враца ще се превърнат в мотостолица на България. Стотици любители на високите скорости от цялата страна ще вземат участие в поредното издание на Националния мотосъбор Враца – Леденика...

публикувано на 05.07.24 в 09:10

Фестивал на пясъчните фигури се открива в Бургас

Фестивалът на пясъчните фигури се завръща за 17-о поредно лято в крайморския град Бургас. Той ще отвори врати за посетители на 5 юли в парк „Езеро“, предаде БТА. Специално представление по повод откриването ще изнесат балетна школа „Марина..

публикувано на 05.07.24 в 08:05