Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 05.04.2022 г. – вторник

Предстои затопляне

Снимка: БГНЕС

През нощта, над по-голямата част от страната облачността ще е значителна и на места, главно в Южна България ще превалява дъжд. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София – около 0°.  

Утре, 5 април, преди обяд все още над Южна България облачността ще е значителна и на отделни места ще превалява слаб дъжд. Над Северна България облачността ще намалее до предимно слънчево. В следобедните часове, в южните райони, валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад и ще се затопли. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 13° и 18°, вСофия: 12°-13°. 

Над планините, преди обяд облачността ще е значителна и все още на отделни места, главно в масивите от Южна България, ще превалява слаб дъжд, над 1700 метра – слаб сняг. След обяд валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен, по билата и силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра се очаква да бъде около 8°, на 2000 метра – около 0°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ще купуваме оборудване за още два хеликоптера за гасене на пожари, реши Съветът по сигурността

Правителството работи за максимално съкращаване на сроковете за обезщетения за пострадалите при пожарите от последните дни в страната. Всички засегнати от огъня могат да получат от Агенция "Социално подпомагане" до 1578 лв. за спешни нужди. Това стана ясно..

публикувано на 19.07.24 в 19:41

През почивните дни ще превали, остава топло и горещо

В събота  до обяд ще е слънчево. След пладне ще се заоблачава и до полунощ на много места ще превали кратко, но интензивно с гръмотевици. На северозапад има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 18° и 24°, в Русе 27°, в София 18°...

публикувано на 19.07.24 в 19:05

Испания изпраща два самолета в помощ на борбата с пожарите

По Механизма за гражданска защита на ЕС Испания е заявила, че ще изпрати два самолета, всеки с вместимост около 6 тона в помощ за борбата с пожарите у нас. Вероятно летателните машини ще могат да се включат в гасенето още в утрешния ден, съобщи министърът..

публикувано на 19.07.24 в 16:39