Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 05.04.2022 г. – вторник

Предстои затопляне

Снимка: БГНЕС

През нощта, над по-голямата част от страната облачността ще е значителна и на места, главно в Южна България ще превалява дъжд. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София – около 0°.  

Утре, 5 април, преди обяд все още над Южна България облачността ще е значителна и на отделни места ще превалява слаб дъжд. Над Северна България облачността ще намалее до предимно слънчево. В следобедните часове, в южните райони, валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад и ще се затопли. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 13° и 18°, вСофия: 12°-13°. 

Над планините, преди обяд облачността ще е значителна и все още на отделни места, главно в масивите от Южна България, ще превалява слаб дъжд, над 1700 метра – слаб сняг. След обяд валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен, по билата и силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра се очаква да бъде около 8°, на 2000 метра – около 0°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожар бушува в Гърция до границата с България

Огън бушува на територията на Гърция на около километър и половина от българската граница, но бавно се движи към нея. Пожарът е върхов и се намира в изключително труднодостъпна местност. От гръцка страна гасят огъня с два хеликоптера и един самолет...

публикувано на 21.07.24 в 12:19
Харманли, 18 юли 2024 г.

Борбата с огъня край Воден продължава, фермери подават ръка на свой колега

Остава в сила бедственото положение в седем села в пограничната община Болярово. Продължава и борбата с огнената стихия при село Воден. Според информацията от тази сутрин пожарът има развитие в широколистен масив на около 70 хиляди декара, съобщиха от..

публикувано на 21.07.24 в 10:25

Варна е домакин на международно състезание с дронове

Над 75 пилоти на дронове от целия свят ще мерят сили край варненския квартал Аспарухово, съобщи БТА. Събитието DRON CUP VARNA FAI 2024 се провежда с подкрепата на Община Варна на 20 и 21 юли в зоната до игрищата на местния парк край Аспарухово...

публикувано на 20.07.24 в 17:15