Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев посрещна албанския си колега Илир Мета

Снимка: БГНЕС

Албанският президент Илир Мета, който пристигна на двудневно посещение у нас по покана на държавния глава Румен Радев, беше посрещнат с официална церемония пред столичния храм-паметник „Св. Александър Невски“. Под съпровода на представителния Гвардейски духов оркестър двамата положиха венец пред паметника на Незнайния воин. По-късно те ще разговарят на четири очи, след което ще се състоят пленарни разговори между българската и албанска делегация. Очаква се да бъдат обсъдени двустранните отношения, регионалното партньорство в Югоизточна Европа, както и европейската интеграция на страните от Западните Балкани. 

Председателят на НС Никола Минчев също ще се срещне с Илир Мета.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Парламентът ще заседава извънредно, депутати нямало да говорят предизборно

Във вторник, 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно заседание на парламента, реши Председателският съвет на Народното събрание. Ще бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за размера на увеличението на пенсиите от 1 юли, което вече е решено..

публикувано на 17.05.24 в 13:06

По съседски: Събития с балкански адрес

Гордана Силяновска-Давкова се закле да бъде "президент на Македония" Международен скандал предизвика встъпването в длъжност на Гордана Силяновска като първата жена-президент на Република Северна Македония (РСМ). Пред парламента тя се..

публикувано на 17.05.24 в 10:40

Мнозинството подкрепя демокрацията, но има противоречиви възгледи за нея

63% от пълнолетните българи смятат, че демокрацията е най-добрата форма на държавно управление. 19 на сто са на противното мнение, сочи представително изследване на агенция "Тренд“, поръчано от Институт “Отворено общество – София”. Доверието в..

публикувано на 17.05.24 в 10:14