Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът е обсъдил Западните Балкани с посланика на САЩ

Снимка: БГНЕС

Европейската перспектива на страните от Западните Балкани е била една от темите на разговор между президента Румен Радев и посланика на САЩ в София Херо Мустафа.
 
В лаконично съобщение от президентския прессекретариат се казва още, че двамата са обсъдили и по принцип американско-българските отношения и партньорството в сферата на сигурността, предава БТА. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До 15 октомври “България Еър” спря полетите до Израел

Поради официална препоръка на Европейската комисия и Асоциацията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA), “България Еър” анулира полетите си от и до Израел до 15 октомври включително, съобщи на своята интернет страница националният..

публикувано на 03.10.24 в 10:41

Изложба в София по случай 130-ата годишнина от рождението на цар Борис ІІІ

Националният исторически музей отбелязва 130-ата годишнина от рождението на цар Борис ІІІ с експозицията "Цар Борис ІІІ. Личност и държавник". Вцентралното фоайе на музея в хронологичен ред са представени значими за българската история..

публикувано на 03.10.24 в 08:00

България и Испания разказват за сътрудничеството си в Антарктида

Семинар на тема "Науката в Антарктида - България и Испания в Антарктида" ще се проведе днес, 3 октомври, в зала "Яйцето" на Софийския университет "Св. Климент Охридски". От Българския антарктически институт съобщават, че целта на събитието е..

публикувано на 03.10.24 в 06:15