Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София отрече да е превзет българския кораб „Царевна“ в Мариупол

Корабът „Царевна“
Снимка: архив

Българските власти отричат ​​съобщения в руските медии, че българският кораб „Царевна“, който е в Мариупол, е превзет от украински части. 

От Министерството на външните работи заявяват за БНР, че намиращите се на кораба 17 български моряци са добре и поддържат постоянна връзка с тях. 

Руската държавна агенция ТАСС, позовавайки се на проруски сепаратисти от Донецк, съобщи че корабите „Царевна“ и „Лейди Аугуста“ са превзети от украински сили. Според ТАСС корабните екипажи се държат като заложници, а палубите на корабите се използват за обстрел срещу руските части. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с температури до 19 градуса

В неделя времето ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над крайните югоизточни райони. Ще духа слаб вятър от изток, в източните райони – до умерен от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат..

публикувано на 19.10.24 в 18:30

ГДБОП задържа девет души за сексуална експлоатация на деца

Девет души на възраст между 35 и 48 години са задържани в специализирани полицейски операции на ГДБОП срещу сексуалната експлоатация на деца. Под фалшива самоличност двама от арестуваните са се свързвали по интернет с тийнейджъри,..

публикувано на 19.10.24 в 13:53
Димитър Главчев и Галя Кондева

Догодина започва строежът на Националната детска болница

Строежът на Националната детска болница ще започне през юни догодина, съобщи на брифинг служебният премиер Димитър Главчев. Междувременно до 15 септември трябва да бъде разчистен теренът в Горна баня, където ще се разполага лечебното заведение...

публикувано на 19.10.24 в 13:16