Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова разговаря със студенти българисти в Болонския университет

Снимка: © Пресцентър Президентство

"Обичаме българския език, култура и литература" – с тези думи студенти от българския лекторат в Болонския университет посрещнаха вицепрезидента Илияна Йотова.

Преподавателят им проф. Александър Панов каза, че те проявяват голям интерес към България и участват в различни програми за обмен. "Вие сте най-искрените и добри посланици на България не само в Италия, но и по целия свят", обърна се към студентите Илияна Йотова.

Тя се срещна също със зам.-ректора Рафаела Кампанер, която отговаря за международните връзки. Обсъдени са били възможностите за засилване на сътрудничеството на българските университети с Болонския и на обмена на студенти и преподаватели, както и за това повече млади хора да се запознаят с българския език, култура, литература, история.

Снимки: © Пресцентър Президентство



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Краткотрайни валежи разхлаждат в жегите

В понеделник ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще бъдат в крайните югоизточни райони...

публикувано на 25.08.24 в 18:30
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14