Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия спира газовите доставки за България

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският монополист “Газпром Експорт“ съобщи, че спира от 27 април доставките на природен газ за България. Българската страна е изпълнила изцяло задълженията си и е извършила всички плащания, изисквани по настоящия договор, заявиха от “Булгаргаз“. От дружеството смятат, че предложената схема за плащане крие риск да се дадат пари, без да има каквито и да било доставки от руската страна.

Няма основание за притеснение, коментира пред БНР началникът на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Бориславова. От месеци българското правителство е готово за подобен сценарий и не се налага въвеждането на ограничения за потребителите. "Има подсигурени алтернативни доставки и няма причина за паника", увери Бориславова. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30

В България се събират шампиони от световните бойни подиуми

Бургас е домакин на грандиозна галавечер, която събира на едно място десетки шампиони в бойните спортове. Престижната световна ММА организация провежда в събота, 24 август, състезания от веригата BRAVE 86, като за тях идват едни от..

публикувано на 24.08.24 в 10:05