Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

WWF с призив към младоженците:

Вместо за сватбен букет, да дарим средствата за нови гори

Снимка: wwf.bg

Предстои летният сезон, в който освен да се насладим на отпуската си, може и да … сключим брак. Неизменна част от всяка подобна гражданска или църковна церемония са бялата булчинска рокля и десетки красиви, но твърде нетрайни букети.

За да си спестят угризенията на съвестта, че след седмица се налага да ги изхвърлят, младоженците могат да се възползват от новата инициатива на Световния фонд за дивата природа. Апелът им към бъдещите млади семейства е да помолят своите гости да дарят парите, които планират да похарчат за букет. Събраните средства ще бъдат изразходвани от организацията за засаждането на нови гори. Единственото, което домакините на сватбата трябва да направят, е да попълнят кратка анкета, в която да уточнят датата на събитието и имената на младоженците. В отговор те ще получат специална дарителска урна. Събраната след тържеството сума, могат да предадат лично на представител на WWF или да я преведат по банкова сметка.

Съставил: Йоан Колев




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37