Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турне на американски военен оркестър в България

Снимка: архив

Оркестърът на Военновъздушните сили на САЩ в Европа, заедно с Представителния духов оркестър на българските Военновъздушни сили, ще изнесат концерт „Обединени чрез музиката" на 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия в Античния театър на Пловдив от 18.00 часа, входът е свободен. В програмата са предвидени американски и европейски произведения, музика от Бродуей и Холивуд, джаз и маршове 

"Идването му съвпада с празника на българската армия - Гергьовден. Ние сме радостни, че ще свирим с духовия оркестър на Военновъздушните ви сили – посочи Джеф Уайншенкър от посолството на САЩ в София. – Остава тайна какви са българските произведения в репертоара. Съвместните концерти на Оркестъра на американските Военновъздушни сили показва, че българските и американски военни си сътрудничат не само в общите операции за сигурност. Но и сме обединени през музиката и културата."

От посолството на САЩ съобщиха, че бендът на USAFE, който се изявява в най-добрите световни концертни сцени, радвайки публиката с разнообразното стилистично наследство на американската музика ще продължи турнето си в България. На 7 май ще свири в Държавната опера Стара Загора, а на 9 май в Морската градина  във Варна и в Експо център „Флора“ в Бургас.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25