Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България иска изключване от антируските петролни санкции на ЕС

Радослав Рибарски - председател на парламентарната комисия по енергетика
Снимка: БГНЕС

Няма официален отговор на българското искане за изключване от ембаргото върху доставката на руския нефт за ЕС, съобщи пред bTV председателят на парламентарната комисия по енергетика Радослав Рибарски. Ако това не стане, София е готова да наложи вето върху общоевропейското решение, каза депутатът от управляващата партия "Продължаваме промяната".

"Правителството е решило да направи всичко възможно да не подкрепи санкциите. Зависими сме от руския петрол, който се рафинира в Бургас. Това задържа цените на горивата. В цяла Европа те са доста по-високи", каза Рибарски. По думите му за България трябва да важат същите аргументи като за Унгария и Словакия, за които се предлагат изключения от общия режим на санкции. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кристалина Георгиева

МВФ преназначи Кристалина Георгиева за управляващ директор

Кристалина Георгиева остава начело на Международния валутен фонд с втори петгодишен мандат. “ Бордът даде висока оценка на силната и гъвкава работа на г-жа Георгиева по време на нейния мандат, справяйки се с поредица от големи глобални..

публикувано на 13.04.24 в 09:39

САЩ остават стратегически партньор на България в енергетиката

Продължаването на стратегическото сътрудничество между България и САЩ в енергетиката беше във фокуса на разговор между служебния министър на енергетиката Владимир Малинов и помощник-държавния секретар по въпросите на енергийните ресурси на САЩ..

публикувано на 12.04.24 в 15:13

Еврокомисията ще проведе информационни кампании за въвеждането на еврото у нас

Служебният вицепремиер и финансов министър Людмила Петкова, зам.-председателят на Еврокомисията Валдис Домбровскис и еврокомисарят по икономика Паоло Джентилони подписаха в Люксембург Споразумение за партньорство между Еврокомисията и България за..

публикувано на 12.04.24 в 12:03