Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова и Румен Радев в задочен спор по повод износа на оръжие

Снимка: president.bg

Твърденията на вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова относно договори, сключени от служебното правителство за износ на българско оръжие, са некоректни и лесно проверими. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев по повод изявлението на Корнелия Нинова по bTV вчера, че България не изнася от години оръжие за Украйна. Президентът напомни, че не става въпрос за договори за износ на оръжия, тъй като България не изнася като държава оръжия, а частни фирми. Според Радев, важен е подписът в Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжия за масово унищожение, която министър Нинова председателства и с който се разрешава износът на оръжия. 

Днес министър Нинова поднесе венец на Паметника на Незнайния воин заедно със заместник-председателя на БСП Кристиан Вигенин и председателя на парламентарната група “БСП за България”. "Днес свеждаме глава пред хилядите, дали живота си в борбата срещу хитлерофашизма – отбеляза Нинова. – Техният подвиг направи възможен и днешния ден на Европа. Нека на този ден не се делим и противопоставяме. Да бъдем признателни на героите и да градим единна и силна Европа", призова тя.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 1 октомври 2024 г.

В Световния ден на музиката и на архитектурата 1 октомври ще говорим за градежите и устоите на българската политика в условия на предизборна кампания. Каква е мелодията, която долавят българите зад граница и колко голяма изненада..

публикувано на 01.10.24 в 19:00

Откриха обновения ГКПП "Калотина" на границата със Сърбия

Граничният контролно-пропускателен пункт "Калотина" на границата със Сърбия вече е обновен и е с близо 30% повишена пропускателна способност за леки автомобили. Той разполага с по седем ленти за влизане и за излизане от страната, както и с..

публикувано на 01.10.24 в 18:53

Подкрепете своя фаворит за "Будител на годината"

"Кой е Вашият будител на 2024 г.?" С този въпрос Българското национално радио се обърна към аудиторията. От посочените личности, заслужаващи званието "будител" жури в състав: проф. Огнян Герджиков, д-р Румен Манов, Светослав Иванов, Даниел..

публикувано на 01.10.24 в 14:25