Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Розовият трабант на Ина Николова или когато мечтите се сбъдват

7
Снимка: личен архив

Когато човек има мечта, нищо не може да му попречи да я осъществи. На младини Ина Николова мечтае, че някога ще си купи Трабант, ще го боядиса в розово и ще обикаля с него България. 25 години по-късно мечтата ѝ се сбъдва. Където и да се появи, розовата красавица с името Пеперудената Фея неизменно се превръща в атракция.

„Дълго време не знаех какво име да сложа на Трабанта и започнах да го украсявам отвън – с цветенца, с пеперудки и името просто си дойде. „Пеперудена“ защото аз самата като характер съм лека,позитивна, „фея“ – защото обичам да правя вълшебства, изненади. С колата сме едно цяло“ – споделя Ина Николова.

Неугледното жълто возило се преобразява до неузнаваемост само за 10 месеца. Колата е напълно разглобена, всяка част от нея е реставрирана и боядисана в розово – любимия цвят на Ина, защото е „весел, шарен и създава усмивки в мен и хората“.


Розово е абсолютно всичко: не само интериорът отвътре, но също двигателят, и дори течността за чистачките. Допълнително очарование придават кокетните мигли, с които са украсени фаровете, а компания на Ина в купето правят плюшени играчки, разбира се, розови.

Също толкова ярка личност е и самата Ина Николова. Счетоводител по професия, но фея по душа, тя е човек, който винаги е на път и се радва искрено на живота. Усмихната, позитивна и неизменно облечена в розово в тон с Пеперудената Фея, собственичката на пленителната кола обаче не гледа на живота през розови очила:

Виждам розово, но гледам реално – твърди Ина. – Аз съм обикновен човек, просто правя живота си розов, цветен, шарен. Има и тъмни моменти, но те бързо преминават, важното е да гледаме на всичко с усмивка.“

Пеперудената Фея не само доставя невероятни емоции на всеки, който я срещне и е желан гост на ретро-парадите на автомобили из цяла България, но участва и в различни каузи: возила е Капачки за бъдеще, раздавала е мартеници и великденски яйца, търсила е Дядо Коледа…. И навсякъде е посрещана топло и с усмивки:

„Много се радват хората, винаги казват колко е красива, светла и цветна. Поздравяват ме, искат да се снимат, да се возят и на мен това ми доставя удоволствие, аз се зареждам от тези положителни емоции, защото никога не съм мислила, че ще стане толкова популярна“ – признава Ина Николова пред Радио България.

Тя е от хората, които ни карат да погледнем на живота от неговата пъстра и забавна страна. Това ли е начинът да преборим сивотата в нашето ежедневие?

„Това е един от начините, защото сами ако не си направим шарен света, няма кой друг да ни го направи. Ако ние сами не си изпълняваме мечтите, няма кой да ни ги сбъдне – категорична е Ина. – Човек сам трябва да прави това, което му е хубаво, което му е на душата и на сърцето.“


Пеперудената Фея е може би единствената кола в света, която си има собствен фен-клуб, а Ина е напът да сбъдне следващата си голяма мечта – да участва в Международната среща на шофьорите на Трабант в Цвикау, родното място на тези малолитражни автомобили (Internationales Trabantfahrer Treffen Zwickau 17.-19.6.2022), Германия:

„През втората половина на юни е, ще се организираме няколко Трабанта и ще направим обиколка не само до Германия, но и по пътя натам и обратно – казва Ина и допълва: – Моето послание към всички е да мечтаят и да сбъдват мечтите си, защото това е едно вътрешно удовлетворение.“

И ако някъде по пътищата на България или света срещнете Ина и нейната Пеперудена Фея – на щастие е….

Снимки: личен архив



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Цвети и нейните "щастливи" биволи от породата българска мурра

Тя е красива, стройна, млада и образована. Притежава всички качества за успешна кариера на модния подиум или в рекламния бизнес! Но избира да отглежда … биволи на село. Цветелина Недкова завършва с отличие висшето си образование в специалностите..

публикувано на 16.04.24 в 10:05
Шошана Барух

Бюрек със сирене, айрян и таратор – Шошана и нейната българска закусвалня в Бразилия

Casa Bulgara или Българската къща заема водещо място в кулинарните пътеводители на Сао Паоло – най-големия град в Бразилия с над 12 милиона жители. Закусвалнята съществува от близо половин век на един и същи адрес и е собственост на 75-годишната..

публикувано на 02.04.24 в 11:20

Цветан Найденов – един българин в Шаолин

Той е дете на прехода, роден в края на 1989 година в София. Израснал е с филмите за кунгфу и мистиката на манастира Шаолин в Китай. Пътят му минава през тренировки по айкидо, НАТФИЗ и класа на проф. д-р Александър Илиев, където завършва висшето си..

публикувано на 02.04.24 в 11:15