Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Остани" – песен, която задава въпроси

Снимка: Facebook /@MariaMutafchievaMary

Създаването на "Остани" е провокирано от абсурда на съвремието ни – време на страх, ограничения и забрани, казва Мери (Мария) Мутафчиева, която е автор на текста и музиката. Аранжиментът е на Мирослав Мутафчиев. ˮЛесно е да се изгубиш, лутайки се в представите кой си и накъде вървиш, има ли смисъл да продължиш… "Остани" задава въпроси, но дава и отговор: "Остани, съществувай, продължавай напред! Остани, за да споделиш живота си с някого! Някой като теб – търсещ, също толкова объркан, но и носещ надежда" – представя песента си популярната изпълнителка.

В записа ще чуете и гласовете на младата RIA и обичаната от поколения Тони Димитрова, която на свой ред споделя: "Лесно се работи с талантливи, романтични и чисти хора! Винаги мога да различа нежния глас на Мери, характерния тембър на китарата на Миро! Надявам се слушателите да намерят себе си и да имат на кого да кажат: "Остани". Въпреки всичко и всички!"

Песента набира все повече популярност сред слушателите, а тази седмица, за пореден път се изкачи на първа позиция в класацията за българска поп и рок музика Топ 20 на БНР.

Редактор: Албена Безовска



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15

"Ново сърце (акустична версия)"

В разгара на горещото лято Любо Киров не спира да твори. Скоро след премиерата на албума му "Ново сърце"и появата на негов концерт в платформата HBOMax,  певецът даде старт на своето национално турне ( "Ново турне 2024"). Турнето на  Любо..

публикувано на 16.07.24 в 10:15