Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

България ще получава азерски газ, но не през Гърция

Снимка: архив

От 1 юли България ще получава азерски газ, обяви в парламента премиерът Кирил Петков по време на блиц контрол. Той уточни, че газът няма да идва през Гърция. “Ще можем да си получим цялото количество от азерски газ, преди връзката да бъде завършена“, каза Петков.

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев изрази увереност, че България ще бъде едно от изключенията в руското петролно ембарго на ЕС. В кулоарите на парламента Василев заяви, че има уверение за това от Еврокомисията.

Според Василев дори и при най-лошия сценарий - едновременно да бъде затворен Босфора за корабоплаване и Русия да спре доставките на петрол, България ще може да издържи още 6 месеца, през които да намери решение на проблема с доставките. 

Бизнесът да не очаква поскъпване на електроенергията спрямо нивата от миналата есен, препоръча Василев и каза, че се работи върху това как да се запазят нивата в цената на електроенергията за небитовите потребители.

Още по темата - ТУК.


Още от категорията

Актуализацията на бюджета на България за 2022 г. е факт

След многочасово заседание в последния ден на юни депутатите приеха окончателно актуализацията на държавния бюджет. "В тази тежка политическа обстановка парламентът прояви необходимата доза отговорност. Бюджетът е трудно изпълним, но изпълним ,..

публикувано на 01.07.22 в 10:19

Политическата нестабилност влошава средата за инвестиции у нас

Българското правителство подаде официално оставка след гласувания преди седмица вот на недоверие. Мотивът на вносителя – най-голямата опозиционна партия в НС – ГЕРБ, е провал в сферата на публичните финанси и икономическата политика. България..

публикувано на 28.06.22 в 10:03

ДДС върху олиото, плодовете и зеленчуците остава 20%, хлябът няма да бъде облаган

Хлябът няма бъде облаган с ДДС, реши парламентарната бюджетна комисия, която обсъжда на второ четене актуализацията на държавния бюджет. Тя обаче отхвърли предложението на ГЕРБ и “Възраждане” данъкът върху олиото, плодовете, зеленчуците и други..

публикувано на 27.06.22 в 14:16