Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Инициативата „Спортувай с президента“ събра деца и младежи на Националния стадион „Васил Левски“

Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев даде старт на състезание по лека атлетика за деца и младежи на Националния стадион "Васил Левски", информира БТА. Надпреварата е част от инициативата "Спортувай с президента", която включва и "Президентски тест" в различни лекоатлетически дисциплини за деца между 6 и 15-годишна възраст. По време на състезанията малките участници имаха възможност да си направят снимки за спомен с президента. След като премериха сили и демонстрираха своите физически способности, най-добре представителите се деца в различните категории за момчета, момичета, юноши и девойки бяха наградени от държавния глава.

"Въпреки всички кризи, в които се намираме, българските деца спортуват все повече", подчерта президентът Румен Радев и добави, че това е залогът Българияда има здрава, силна, работоспособна нация в бъдеще.


Още от категорията

Тодор Неделев

Футболистът Тодор Неделев е контактен и в стабилно състояние

Капитанът на “Ботев” – Пловдив и член на националния отбор по футбол Тодор Неделев се е събудил от упойката, поставена му заради направената операция след катастрофата в грузинската столица Тбилиси, съобщи сайтът на клубния му тим. Той е контактен и в..

публикувано на 11.06.22 в 14:18

Тодор Неделев е опериран след катастрофата на футболните национали в Тбилиси

Футболистът Тодор Неделев е опериран в Тбилиси след станалата снощи катастрофа с българския национален отбор. На път от летището към хотела в грузинската столица двата автобуса, превозващи играчите, са се сблъскали. Хирургическата интервенция на..

публикувано на 11.06.22 в 10:32

Състезатели от 36 страни са в София за Мулти Европейското първенство по таекуондо

Над 1200 състезатели от 36 страни взимат участие в четвъртото издание на Мулти Европейското първенство по таекуондо, което се провежда от 2-8 юни. За първи път нашата столица е домакин и на Пара Таекуондо Гран При. Събитието беше открито от..

публикувано на 03.06.22 в 16:32